Doel

 1. Informatie
 2. De Metakitt Run is een meerdaagse toertocht voor personenauto’s dwars door Europa waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerst plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgeno(o)t(en) en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met bijzondere situaties die jullie gaan tegenkomen.
 3. Een andere charme is dat deze run wordt gebruikt om geld op te halen voor het goede doel Metakids. Een organisatie die onderzoek laat doen  naar zo’n 600 verschillende stofwisselingsziektes ieder met een unieke onuitspreekbare naam. Bij elkaar hebben zo’n 10.000 gezinnen in Nederland met een stofwisselingsziekte te maken. Stichting Metakids zet zich in voor al deze kinderen want kansloos bestaat niet. Door stofwisselingsziekte onder de aandacht te brengen willen ze zoveel mogelijk geld voor wetenschappelijk onderzoek op halen. Want onderzoek brengt een behandeling voor kinderen met een stofwisselingsziekte dichterbij.
 4. De rit
  Bij de Metakitt Run gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden.  Gedurende de Metakitt Run gaat het niet om snelheid en/of tijd maar om creativiteit, avontuur en lol maken. Het gaat er niet om wie er als eerste aankomt maar er is wel een wedstrijd element ingebracht. Elke dag ontvang je 1 of meerdere opdrachten waarmee je punten kan scoren. Die opdrachten moeten onderweg worden uitgevoerd en het hangt van de creativiteit van ieder team af hoe deze op te lossen. Wie over 2 dagen de meeste punten heeft gescoord, wint deze 2-daagse monsterrit!

 5. Tijdens de 1e editie waren de prijzen niet mis. Nummer 3 ontving een reischeque t.w.v.
 6. € 75 terwijl de nummer 2 een dinerbon ontving voor 4 personen. En als klap op de welbekende vuurpijl lag er voor de nummer 1 een rondvlucht van 1 uur klaar. Prijzen die stuk voor stuk gesponsord waren. En de prijzen voor 2018? Daar kom je maar op 1 manier achter..... ;-)

 • De auto
  1. Er gelden geen tot weinig criteria aan de auto. Iedere auto kan en mag in principe meedoen. Echter, de meest originele, rare, en verrassend uitgedoste auto zal een hele leuk prijs winnen en wint daar dan ook gelijk punten mee! Voor alle auto’s gelden dat ze zijn gekeurd en verzekerd zijn. Daarnaast moesten de deelnemers zich houden aan de plaatselijk geldende verkeersregels.